Benita

Benita Poulsen
Helhetsansvarig
Utbildningsansvarig
Instruktör

Att träna med sin hund ska vara roligt och utvecklande.  Jag arbetar med positiv förstärkning och moderna metoder som är baserade på kunskap om hundens behov och ursprung. För mig är det viktigt att i hundträning/inlärning skapa förväntan och motivation, att behandla hundar med respekt för att bygga upp förtroende och tillit. Att skapa ett samarbete med hunden.

Hundintresset har jag alltid haft. Jag är i grunden en häst och hundtjej men när det blev dags att välja vilket jag skulle satsa på var valet inte svårt. Jag började med att utbilda mig till ungdomshandledare. Dels för att jag tyckte att det verkade väldigt roligt men även för att få prova på att ”leva hund”. Jag stortrivdes med det.

Att få följa ett ekipage i deras utveckling och hjälpa dem med den är otroligt givande och jag visste att det här är det jag vill göra med mitt liv. Inspirera och dela med mig av den glädjen som är hund.

Eftersom det gav blodad tand fortsatte jag och utbildade mig till Diplomerad Freestyleinstruktör för Annie Clayton. Sedan gick jag för henne igen men denna gång via SHU. Etologi A och B, smådjurskunskap, djursjukvård, praktisk flockhantering och foderlära är andra kurser jag gått.

2012 blev jag testledare för beteende och personlighetshund (SKK) 2013 utbildade jag mig till en av Svergies första Dogparkour instruktörer och Hunddagisutbildning med flockhantering. Sedan har jag även gått diverse kortkurser för bla: Anne Dahlin, Annica Aller, Niina Svartberg, Anders Hallgren, Sofia Edlind mfl

Jag och Shark när han är 5 veckor.

Jag och min ängel Luna.